Aangesloten bij...

Vereniging Nederlandse Reflexzone Therapeuten

Aangesloten zijn bij de VNRT betekend dat de therapeut een gedegen opleiding op HBO niveau heeft afgerond. Verder moet de praktijk ook aan een aantal eisen voldoen zoals persoonlijke integriteit, privacy beleid en hygiëne. De therapeut is verder verplicht jaarlijks deel te nemen aan interviesies en min. drie bijscholingen – waarvan een praktische en een op het gebied van medisch basiskennis op HBO niveau.

 

Meer informatie op www.vnrt.nlVvS - Vereniging van Spatadertherapeuten

Aangesloten zijn bij de VvS betekend dat de therapeut een gedegen m.n. praktische opleiding* heeft gevolgd. Verder moet de praktijk ook aan een aantal eisen voldoen zoals persoonlijke integriteit, privacy beleid en hygiëne. De therapeut is verplicht jaarlijks deel te nemen aan min. een praktische en een theoretische bijscholing.

 

* De therapeut wordt geacht de medische basiskennis op HBO-niveau te hebben gevolgd, op het gebied van circulatie (bloeddoorstroming, lymfe enz.) wordt echter nog dieper ingegaan.

 

meer informatie via www.spatadertherapie.comNGS - Nederlands Genootschap Sportmassage

Als licentie lid bij de NGS is men verplicht om min. alle IOS avonden te hebben gevolgd. Vanaf 2017 is men dan verplicht om regelmatig bijscholingen te volgen. Hiervoor is een puntensysteem opgezet. Verder moet de praktijk ook aan een aantal eisen voldoen zoals persoonlijke integriteit, privacy beleid en hygiëne.

 

Meer informatie via www.ngsmassage.nlRBCZ - Register Beroepsbeoefenaren in de Natuurlijke Gezondheidszorg

Het is een overkoepelende organisatie die artsen en therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert. De RBCZ is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisatie, zorgverzekeraars en cliënten.

 

meer informatie op www.rbcz.nuTCZ - Tuchtrecht Complementaire Zorg

Alle therapeuten die zijn opgenomen in het RBCZ-register zijn ook opgenomen in deze stichting. Zij verzorgt het tuchtrecht.

 

meer informatie op www.tcz.nuSCAG - Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg

Als geneeskundig therapeut, maar ook als sportmasseur, is men volgens de Wkkgz verplicht zich aan te sluiten bij een geschillencommissie. Wanneer u een klacht heeft kunt u gebruik maken van het klachtrecht.

 

Meer informatie over de SCAG vindt u op www.scag.nl

Ook kunt u hier de folder “U heeft een klacht. Wat nu?” downloadenKvK - Kamer van Koophandel

Als zelfstandig therapeut met een eigen praktijk sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK nummer 4050024