Massage & kanker

Diagnose KANKER ……….. als men dit te horen krijgt staat de wereld even stil. Het klinkt onwezenlijk.

 

Op het moment dat bij mensen doordringt dat zij gediagnostiseerd zijn met kanker wordt hun wereld ineens heel klein. Ze komen in een rollercoaster terecht van onderzoeken, behandelingen, meer onderzoeken, bijwerkingen en ga maar zo door. In deze periode komen ze in contact met vele hulpverleners met de beste bedoelingen. Deze ontmoetingen zijn voornamelijk gericht op functionaliteit, de gesprekken, aanrakingen, onderzoeken, behandelingen, alles heeft als doel het bestrijden van de kanker en de patiënt er zo goed mogelijk doorheen te helpen. Maar het feit blijft dat alles gedaan wordt met een medische en/of verzorgende intentie.

 

En juist in de periode na de diagnose, tijdens de verdere onderzoeken en behandelingen – maar ook daarna –  is het voor deze mensen een verademing om eens aangeraakt te worden zonder verdere intentie, als dat deze aanraking of massage geheel voor hun is. Geen bijbedoelingen – al zijn ze nog zo positief – er alleen maar daar zijn. Even niet geconfronteerd worden met alle narigheid en eventueel vervelende harde feiten.

 

Praktijk Christy biedt u twee verschillende “behandelingen” aan:

 

  • Massage bij Kanker is een behandeling zonder enige verwachtingen – echt helemaal voor U, geheel pretentieloos

  • Reflexology Lymph Drainage – RLD is een reflexzonebehandeling, eveneens heel zacht – ze kan net als “massage bij kanker” ingezet worden, maar daarnaast ook ingezet worden voor een positief effect op lymfe oedeem ontstaan als gevolg van kanker