Massage bij kanker

Diagnose KANKER ……….. als men dit te horen krijgt staat de wereld even stil. Het klinkt onwezenlijk. 

 

Op het moment dat bij mensen doordringt dat zij gediagnostiseerd zijn met kanker wordt hun wereld ineens heel klein. Ze komen in een rollercoaster terecht van onderzoeken, behandelingen, meer onderzoeken, bijwerkingen en ga maar zo door. In deze periode komen ze in contact met vele hulpverleners met de beste bedoelingen. Deze ontmoetingen zijn voornamelijk gericht op functionaliteit, de gesprekken, aanrakingen, onderzoeken, behandelingen, alles heeft als doel het bestrijden van de kanker en de patiënt er zo goed mogelijk doorheen te helpen. Maar het feit blijft dat alles gedaan wordt met een medische en/of verzorgende intentie.

 

En juist in de periode na de diagnose, tijdens de verdere onderzoeken en behandelingen – maar ook daarna –  is het voor deze mensen een verademing om eens aangeraakt te worden zonder verdere intentie, als dat deze aanraking of massage geheel voor hun is. Geen bijbedoelingen – al zijn ze nog zo positief – er alleen maar daar zijn. Even niet geconfronteerd worden met alle narigheid en eventueel vervelende harde feiten.

 

De aanraking en massage is zeer zacht en alleen gericht op het welbevinden van u als persoon die het ondergaat. Door de langzame en zachte massage probeer ik ervoor te zorgen dat het lichaam zich kan ontspannen, maar ook dat de gedachten stroom tot rust komt. Het voor u als persoon mogelijk wordt om even weg te “doezelen” van alle spanningen en stress, u weer even zichzelf voelt voordat deze rollercoaster uw leven overnam. Tijdens de massage bent u even niet bezig met het zieke deel van uw lichaam, maar gewoon met u als persoon. U staat centraal.

 

Deze manier van masseren heeft daardoor een positief effect op zowel lichamelijk, psychisch als emotioneel niveau. We stappen uit de rollercoaster!
Doel van de massage is enkel ontspanning en een VERWEN moment voor uzelf. Deze ontspanning kan er eventueel wel voor zorgen dat u bijvoorbeeld beter kunt slapen, zich minder angstig voelt, minder pijn heeft, minder vermoeid voelt, minder last van bepaalde bijwerkingen heeft/krijgt. 

 


Ik heb de opleiding gevolgd bij de “Stichting voor jou”. Zij geven regelmatig ook verwendagen voor mensen met kanker. Zelf wil ik ook verwendagen/-middagen gaan organiseren. De aankondiging kunt u vinden onder het kopje NIEUWS.