Hot Stone & Edelsteenmassage

Hot Stone / Cold Stone massage

Hot Stones zijn basalt stenen uit Peru die door de eeuwen heen afgeplat en glad gepolijst zijn geworden. Het zijn vulkanische stenen en hebben een hoog percentage aan ijzer en magnesium, hierdoor zijn ze in staat om de warmte langdurig vast te houden en gedoseerd af te geven aan het lichaam. De stenen hebben, mede door hun sterke magnetische werking, een ontgiftende en ontspannende werking en geven zo vernieuwde energie aan het lichaam. Alleen al door het opleggen van de warme stenen, temperatuur ongeveer 45oC, op de rug treedt er een ontspanning van de spieren in het hele lichaam op, het hele lichaam ervaart de weldaad van de warme stenen.

Soms wordt er samen met de Hot Stones de Cold Stones ingezet. Deze zijn gemaakt van witte marmer. Afhankelijk van het effect dat wordt beoogd worden deze stenen soms zelfs in de koelkast gelegd of tijdens de behandeling in ijswater. Gezamelijke inzet geeft een vorm van wisseltherapie warm-koud, deze therapie heeft een sterke invloed op ons vasculair systeem en stimuleert de bloeddoorstroming sterk.

 

Edelsteenmassage

De behandeling met edelstenen is in principe gelijk aan die van de hot/cold stone. Edelstenen voegen op hun eigen manier een extra dimensie toe aan de behandeling. Iedere edelsteen heeft namelijk zijn eigen specifieke trilling (frequentie). Door deze frequentie kan de edelsteen bv. harmoniserend, stimulerend of ontgiftend werken. Door testen kan bepaald worden welke steen op een gegeven moment het meest geschikt is. Ik laat de cliënt zelf de keuze maken, onbewust maken we de juiste keuze voor dat moment. Ik heb namelijk gemerkt dat de keuze van de cliënt 9 van de 10 keer overeenkomt met de keuze die ik voor hen zou hebben gemaakt, maar de werking is veel meer als de keuze door de cliënt zelf wordt gemaakt.

 

Edelstenen geven hun "positieve energie" af aan de gebruiker en en nemen de "negatieve energie" van de gebruiker op. Het is daarom van belang om deze stenen regelmatig weer "op te laden" zodat ze hun goed werk kunnen blijven doen. Eigenlijk geldt dit ook voor de hot/cold stones, ook zij moeten regelmatig weer "opgeladen" worden.