Warm Waterkussen massage

Bij deze massage ligt de cliënt op het kussen en beweegt de therapeut de handen en onderarmen tussen het lichaam van de cliënt en het warme waterkussen met een temperatuur van zo’n 40ºC. Er wordt een ruime hoeveelheid massage olie gebruikt zodat handen en armen goed kunnen bewegen en masseren. Door de eigen druk van het lichaam hoeft er minder kracht door de therapeut gebruikt te worden, om dieper te komen hoeft de druk slechts licht opgevoerd te worden. 

 

Het warm waterkussen is ideaal voor mensen die niet (meer) of niet goed op hun buik kunnen liggen. Tevens uitermate geschikt voor mensen die slecht tegen druk van massage kunnen, maar wel de druk van hun eigen lichaam kunnen verdragen. Gebruik van warme edelstenen of hot stones zorgt voor een nog diepere werking en meer ontspanning. Het warme water omarmt als het ware het lichaam en zorgt er zo voor dat lichaam en geest in een volledige ontspanning komen.

 

Positieve effecten van deze massage zijn o.a.: vermindering van stressklachten, positieve effect op slaapproblemen, versnelt de stofwisseling / verbeterde bloeddoorstroming, vermindert klachten rug / gewrichten / spieren.