Oorkaarsen therapie

De oorkaarsentherapie is een warmtetherapie die goed in te zetten is als zelfstandige behandeling, maar ook als begeleidende therapie. Ze verzacht de pijn, ontspant en stimuleert de doorbloeding. Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn voor bevorderen van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Door gebruik van de oorkaarsen worden alle met het oor verbonden organen - buitenkant v.h. trommelvlies, trommelvlies, middenoor, binnenoor (met evenwichtsorgaantjes) - beïnvloed door de warmte en trilling die door de warmtestroming ontstaat.

 

Door de smeulende kaars in het oor ontstaat er een lichte onderdruk (schouweffect), welke een zuiverend/openend effect heeft op het oor en de ermee in verbinding staande andere organen zoals de sinussen en de neus. De trilling van de lucht in de kaars samen met de aangename warmte - ontstaan door de natuurlijke beweging van de vlam - geeft een lichte massage van het trommelvlies wat weer een "bevrijdend" aanvoelende drukregeling in oor, voorhoofd en sinussen geeft. De gebruikte kruiden in de kaarsen zorgen ervoor dat een groot scala aan psychische en/of fysieke klachten beïnvloed worden. Het geheel geeft een zuiverend effect op het lichaam.

Het is een rustgevende en aangename behandeling, ze geeft een gevoel van ontspanning, welbevinden en geborgenheid. In te zetten bij o.a. hooikoorts, sinusklachten, oorsuizen, migraine, verkoudheid/griep, psychische klachten (stress, nervositeit, hyperactiviteit, slapeloosheid enz.).

 

Helaas zijn er ook contra indicaties zoals een geperforeerd trommelvlies, geïmplanteerde gehoorbeentjes. Voor inzet van de oorkaarsen zal er steeds nagegaan worden of dit wel of niet bij u kan.