Sportmassage

De sportmassage is ontstaan vanuit de behoefte om sporters voor, tijdens en/of na de wedstrijd d.m.v. bepaalde massagetechnieken de doorbloeding in de spieren helpen te verbeteren. Het is bedoeld om de lichamelijke conditie van de sporter te verbeteren, te behouden en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of in ieder geval te verminderen (sneller herstel na training/wedstrijd).

 

Alleen voor sporters?

Nee, dit is al heel lang niet meer zo. Hoewel het is begonnen voor de wedstrijdsporter, kwamen er na verloop van tijd ook sporters die alleen recreatief bezig waren met sporten en op een gegeven moment vonden ook niet sporters de weg naar de sportmasseur. Dit alles omdat bleek dat iedereen wel eens last van spieren en/of pezen kan krijgen. Want door bv. stress, verkeerde houding en/of belasting of overbelasting kunnen er problemen ontstaan in het bewegingsapparaat. Ook na herstel van een val of ongeluk, kunnen er restverschijnselen blijven die tot ongemak leiden. Op zo’n moment kan de sportmasseur uitkomst bieden.

 

Alleen sportmassage of...

De sportmassage kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. In eerste instantie is het een stevige massage bedoeld om bv. spieren op te warmen (niet ter vervanging van warming-up), los te maken of kleine ongemakken te verhelpen. Echter niet altijd is de massage stevig, het kan nl. nodig zijn om juist met minder kracht te masseren en/of het tempo lager te leggen. Dit kan nodig zijn bij vermoeide spieren, stijve of verkrampte spieren t.g.v. bv. stress of overbelasting. Soms is masseren alleen echter niet voldoende. In dat geval kan ik aanspraak doen op technieken zoals manuele neurotherapie, triggerpointtherapie of medical taping. Ook kunnen warme pakkingen ingezet worden of het behandelen met (kruiden)stempels, hot-stone / cold-stones of edelstenen. 

 

 

Ik ben aangesloten en tevens licentielid bij de NGS (Nederlands Genootschap van Sportmasseurs) en lid van Olympisch Steunpunt Limburg.

 

Topsport Limburg

Topsport Limburg heeft een samenwerking met het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) afdeling Limburg. Het NGS afdeling Limburg heeft een aantal topsportmasseurs geselecteerd die zich beschikbaar stellen voor topsporters, talenten en topsportverenigingen.

Voor topsporterpashouders en topsportverenigingen gelden aparte prijzen voor de behandelingen.