Over mij

Voordat ik mijn praktijk begon was ik werkzaam als chemisch analiste. Eerst in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis waar ik in een team onderzoek deed, daarna in het AZM waar ik op het laboratorium van de apotheek werkte waar o.a. onderzoek en toxicologie een van de taken was. Door een ernstige blessure ben ik in eerste instantie in aanraking gekomen met de sportmassage en later met de reflexzonetherapie als gevolg van een chronische klacht. Beide gingen verder daar waar de reguliere geneeskunde niet meer verder kwam.

 

Mijn hart is verpand aan masseren in welke vorm dan ook, daar heb ik mij dan ook steeds verder in gespecialiseerd. Naast sportmasseur en reflexzonetherapeut ben ik ook spatadertherapeut. Naast het steeds blijven volgen van bijscholingen heb ik ook diverse aanvullende cursussen en/of opleidingen gevolgd om mijn kennis te verbreden en te verdiepen.

 

Ik zie door mijn verleden dan ook de behandelingen die ik geef niet als “alternatieve” therapie, maar meer als complementaire therapie. Zij geeft een aanvulling op de reguliere therapie of kan uitkomst bieden daar waar de reguliere therapie stopt. Mijn doel was en is nog steeds het helpen van mensen zonder gebruik te maken van apparatuur of medicijnen. Verder hoop ik ook dat wat ik nu doe, straks niet meer als alternatief gezien wordt maar als complementaire therapie/geneeskunde naast en/of aanvullend op de reguliere geneeskunde.

 

Conform de eisen, gesteld door de zorgverzekeraars, heb ik in 2016 mijn medische basiskennis op HBO niveau met goed gevolg afgerond. Alle therapeuten, werkzaam in de alternatieve zorg, zijn hiertoe verplicht geworden om zo in de zorggids vermeld te blijven. U als cliënt kunt dan - afhankelijk hoe u verzekerd bent - gebruik maken van de vergoeding voor alternatieve geneeswijze.