Nieuws

Privacywet
21-05-2018

Met ingang van 25 mei 2018 gaan de door de Europese Unie opgelegde wijzigingen definitief in met betrekking tot de privacywet. Het gaat hierbij om de privacy van u. Er is altijd al een privacywet geweest binnen Nederland, enkel nu is deze aangepast op de Europese wetgeving. Op mijn website is er een aparte pagina m.b.t. de privacy.

 

U kunt een en ander ook vinden op de site Autoriteit Persoonsgegevens.Kick-off - Aromasseurs “doing good“
21-02-2018

In het voorjaar 2018 is het project “Aromasseurs Doing Good” van start gegaan. Onder leiding van een zeer enthousiaste en gepassioneerde Ton Beljon hebben Michel – mijn echtgenoot – en ik deelgenomen aan de Kick-off in Breda. Geïnspireerd door het verhaal van Ton besloten we om aan dit project deel te nemen. Sindsdien proberen we 1 maal per maand in een zorginstelling of bejaardentehuis aan meerdere ouderen een heerlijke handmassage te geven. Het resultaat is verbluffend, zoveel dankbaarheid!!

 

Meer over dit project kunt u lezen op Doing GoodMassage en Kanker
14-01-2018

Gisteren mijn certificaat ontvangen voor deze cursus die georganiseerd werd door de Stichting "Voor jou". In deze cursus draaide alles om de patiënt. Er werd diep ingegaan op alles wat met kanker te maken heeft, niet alleen de soorten kanker, maar ook de verschillende behandelmethoden, de bijwerkingen bij de verschillende methoden, ondersteunende behandelingen enz.

Het mooie van deze cursus was dat ik na afloop, maar ook toen ik een cliënt behandelde als opdracht voor deze cursus, heb gemerkt dat ik als therapeut ook heel goed iemand kan helpen zonder als uitgangspunt te hebben het probleem oplossend werken.

Het aanraken, er zijn voor deze persoon voor je en deze met liefde te masseren is al voldoende om goed te doen. Het heeft mij geleerd dat mensen met kanker blij zijn als zij even niet geconfronteerd worden met het hele traject rond de kanker. Dat ze even zichzelf kunnen zijn en ook mogen en kunnen genieten van aanraken, masseren en verwennen.

Ik hoop dat ik velen die met deze ziekte te maken hebben - of gehad hebben - kan laten kennismaken met deze manier van masseren.

 

Meer over wat deze Stichting doet kunt u lezen op Stichting voor jouTibetaanse Nek & Schedel Reflexologie cursus
05-10-2017

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken die toegepast worden op gezicht, hoofd, nek, schouder en rug. Ieder deel van het te behandelen lichaamsdeel heeft zijn eigen grepen en vormt een micro-systeem. Er zijn vier micro-systemen, bij een daarvan wordt de achterkant van schedel, nek, schouders en rug behandeld. Bij de anderen wordt er op aan de voorkant van het lichaam gewerkt op hals, gezicht en schedel.

 

De therapie is zeer effectief gebleken bij alle vormen van spierspanning in het hele lichaam. Ze is verder goed in te zetten bij reumatische problemen, fantoompijn, verschillende vormen van hoofdpijn, hormonale problemen, hoge bloeddruk, maagzweer, dementie, duizeligheid en vele andere ziekten.Reflexology Lymph Drainage - onderzoek
01-10-2017

Zelf werk ik hieraan ook mee en behandel sinds medio juli drie cliënten volgens het protocol van Sally Kay dat zij heeft opgesteld voor haar onderzoek. Ik ben hiermee begonnen begin juli en heb al van twee cliënten het resultaat.

1.      cliënt met ernstige varices – naast opvallende aders ook verdikte, warme en pijnlijke gebieden

               Resultaat:  gebieden minder verdikt, niet meer warm en/of pijnlijk 

2.      cliënt met menstruele problemen

               Resultaato.a. veel minder klachten voor/tijdens menstruatie

3.      cliënt met oedeem in de benen

               Resultaatafname vocht in m.n. bovenbenen, in de onderbenen was het resultaat wat minder groot

Van alle cliënten is dit protocol inmiddels afgerond en de resultaten zijn zeer positief. Cliënten (1) en (2) hebben na inzetten van RLD een beter en sneller resultaat geboekt dan voorheen, waarbij ik alleen spatadertherapie of de “klassieke” reflexzonetherapie ingezet had.Reflexology Lymph Drainage
04-04-2017

Deze cursus werd gegeven door de Engelse Sally Kay. Zij werkt veel met vrouwen die borstkanker hebben of gehad hebben. Vaak hebben deze vrouwen na hun ablatio (borstamputatie) last van lymfe oedeem door het wegnemen van de lymfeklieren (of een deel daarvan). Zij ontdekte dat deze manier van werken ervoor zorgde dat er een duidelijke afname van lymfevocht in de aangedane arm(en) plaatsvond. Het blijkt nu dat deze manier van werken ook helpt bij lymfe oedeem bij niet-kanker patiënten en waarschijnlijk nog wel bij meer verstoringen kan helpen. Om hiervan een beter beeld te krijgen wordt haar onderzoek uitgebreid naar behandelen met RLD van mensen met lymfe oedeem of andere verstoringen/disbalans.Beebies en Zo beurs
06-11-2016

De beurs, gehouden in het buurtcentrum Heer-Maastricht, was gezellig en met vlagen was het erg druk. Ook hier was spatadertherapie heel erg onbekend, dus werk aan de winkel met uitleg over de therapie. In beperkte mate wat kunnen demonstreren, maar men was wel positief over de mogelijkheden. Een leuke bijkomstigheid was dat de niet zwangeren zelfs nog meer interesse toonden in de therapie! Enkele bezoekers maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om een ontspannende reflexmassage te ondergaan.

 Gezondheidsbeurs Limburg
15-10-2016

Dit jaar stond ik voor het eerst op deze beurs van twee dagen – 14 en 15 oktober – in het MECC Maastricht. Hij was ruim opgezet en daardoor viel de enorme drukte niet zo op wat zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer. Er was veel aanloop op beide dagen, velen maakten gebruik van de mogelijkheid om een korte, ontspannende reflexbehandeling te ondergaan. Ook werd er gebruik gemaakt van een heerlijke PadiPuur handpakking met daarna een handmassage. Tijdens deze behandelingen, maar ook in de stand zelf was er veel interesse in wat reflexzonetherapie, spatadertherapie en/of sportmassage inhield. 

Ook een aantal collega’s bezochten de beurs, wat een leuk extraatje was ….. en super gezellig!!! Week v.d. Reflexzone - MS dag Limburg
24-09-2016

Ieder jaar weer vindt er de “internationale week van de reflexologie” plaats, diverse vakverenigingen van binnen- en buitenland doen hieraan mee. Dit jaar was het thema Multiple Sclerose, ofwel MS, het thema. Hiervoor werden op diverse plekken in Nederland bijeenkomsten gehouden waar een lezing gehouden werd, gevolgd door een korte ontspannende behandeling. In Limburg waren er 10 therapeuten die hieraan hun medewerking verleenden.

De eerste dag werd georganiseerd in Doenrade – foto A. De tweede dag in Heythuysen – foto B. Deze laatste was een buitenlocatie, maar de weergoden waren aan onze kant – super weer gehad!Beebies en Zo beurs
10-04-2016

Het was een erg gezellige en is druk bezochte beurs - gehouden in de Auberge de Rousch Heerlen. Met vlagen zo druk dat de bezoekers moesten dringen om bij de stand te komen. Doordat de beurs voor een specifieke doelgroep was georganiseerd ontstond er een goede wisselwerking tussen de bezoekers van de stand en mij. Er was veel interesse voor de spatadertherapie die hier in Zuid-Limburg nog vrij onbekend is. Ook was er veel interesse voor de nieuwe verzorgingslijn MaterNatura die gericht is op baby en mama.Parkstad Zorgbeurs
17-10-2015

Dit was voor mij sinds lange tijd dat ik als zelfstandige therapeut op een beurs aanwezig was, nu met het accent op spatadertherapie. De beurs - gehouden in het Parkstad Limburg Stadion Kerkrade - was erg gezellig en is druk bezocht geworden. Er was veel belangstelling voor zowel spatadertherapie als reflexzonetherapie. Ook voor sportmassage was er ongekend veel belangstelling.