Lifeforce Treatment

Hier wordt gebruik gemaakt van de kennis uit de traditionele Chinese geneeswijze, toegepast op de eigen wijze van Henrik Hellberg. Het is een energetische massage die uitermate geschikt is voor mensen die niet of nauwelijks prikkeltherapieën (zoals bij de klassieke reflexzonetherapie) kunnen verwerken. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld weinig energie, burn-out of bijnier uitputting.

De energiebanen in voet, onderbeen en knie (resp. hand, onderarm en ellenboog) lopen vrij oppervlakkig en zijn dus goed bereikbaar. Enerzijds ligt in onze botten levensenergie die wordt afgegeven als iemand daar behoefte aan heeft – werken op de voeten – en is gerelateerd aan het begrip zelfherstellend/-helend vermogen. Anderzijds loopt er door de meridiaan banen ook die levensenergie, door het werken hierop worden blokkades opgeheven waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen. Het werkt balancerend op het energetische systeem van yin en yang, de basisenergie waaruit men weer tot actie kan komen.

 

Het zachte werken ondersteunt de innerlijke levenskracht en zorgt ervoor dat het meest aardse deel van het lichaam wordt geactiveerd en het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. Het is een niet belastende maar juist vitaliserende en harmoniserende behandeling. Het werkt zowel ontspannend als versterkend en is daardoor geschikt voor iedereen.

 

Henrik Hellberg: mijn bijdrage aan de reflexzonetherapie gaat meer over het toevoegen van een andere dimensie dan wegnemen van het oude systeem.