Tibetaanse nek & schedel reflexologie

Deze therapie – die ontwikkeld is door Lone Sorensen – maakt gebruik van de Tibetaanse geneeskunde en de oude kaarten die er waren met reflexzonepunten. Het is een van de oudste ter wereld en is gebaseerd op eeuwen oude kennis en ervaring. Door de eeuwen heen is door contact met andere culturen de Tibetaanse geneeskunde uitgegroeid tot een uitgebreid gezondheidssysteem op het gebied van het stellen van diagnoses, behandelen van ziekten en het gezond houden van het lichaam.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken die toegepast worden op gezicht, hoofd, nek, schouder en rug. Ieder deel van het te behandelen lichaamsdeel heeft zijn eigen grepen en vormt een micro-systeem. Er zijn vier micro-systemen, het behandelen van de achterkant van de schedel, nek, schouders en rug vormt een van deze micro-systemen. 

 

De therapie is zeer effectief gebleken bij alle vormen van spierspanning in het hele lichaam. Ze is verder goed in te zetten bij reumatische problemen, fantoompijn, verschillende vormen van hoofdpijn, hormonale problemen, hoge bloeddruk, maagzweer, dementie, duizeligheid en vele andere ziekten.

 

Voor een korte demonstratie van de gebruikte technieken klik hier.