Neuro Reflexzonetherapie

De basis van de neuro reflexzonetherapie (zenuwreflexzonetherapie) is gelegd door Heilpraktiker Walter Fronenburg. Hij breidde de reflexpunten op de voet uit met reflexpunten die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel. Vanuit de hersenen lopen zenuwbanen via de wervelkolom naar de organen, het bewegingsapparaat en de verschillende systemen en van daaruit weer vise versa naar de hersenen. De zenuwreflexpunten zijn op de voet te vinden op het bot en worden aangedrukt – bot op bot – waarbij de druk voor een bepaalde tijd wordt aanhouden. Tijdens de behandeling worden de verschillende zenuwbanen bewerkt. Het is een zeer precieze en effectieve methode van reflexzonetherapie. In veel gevallen geven mensen aan dat ze na één behandeling al verbetering ervaren. Bij acute klachten in het bewegingsapparaat zijn dan ook vaak niet meer dan drie tot vier behandelingen nodig.

  • Het aandrukken van deze punten heeft een gerichte en precieze invloed op de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel. Bij een verstoring is het aangedrukte punt vaak zeer gevoelig. De duur dat deze pijn aanhoudt weerspiegelt of het bv. om een acute of chronische verstoring gaat. Gelijk met het aandrukken wordt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam in werking gezet.
  • Wanneer een zenuwbaan geblokkeerd is – er een stagnatie is – kan de informatie niet vrij “stromen”. Het kan zijn dat informatie niet goed of onvoldoende aankomt (te weinig prikkels) of juist teveel informatie aankomt (overprikkeling). Door het aandrukken wordt de betreffende zenuwbaan geïnnerveerd en aangezet om informatie weer goed te laten stromen. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de balans weer te herstellen.

David Butler – It’s the nerve that hurts, so reat the nerve