Advanced Reflexology Techniques

Deze techniek binnen de klassieke reflexzonetherapie is meer geconcentreerd en gaat dieper. Bij het toepassen van deze technieken binnen de klassieke reflexbehandeling wordt er dieper in het weefsel gewerkt met duidelijk resultaat. Deze behandelingen zijn niet te vergelijken met een zachte, vriendelijke reflexbehandeling. Deze heeft zeker ook resultaat, maar vaak is het ook nodig voor goed resultaat om dieper in het weefsel te gaan.

 

Tony Porter heeft ontdekt dat vele kwalen, m.n. bij vrouwen, worden veroorzaakt door een hormonale disbalans. Vooral hypothyreoïdie dat een belangrijke oorzaak is van gynaecologische klachten, constipatie, onvruchtbaarheid, hart- en vaatziekten, CANS, depressie, overmatig gewichtstoename / -afname, lage rugpijn en ga zo maar door.

 

Een pijnlijke reflex betekent echter niet altijd een pathologische verstoring in het overeenkomstige orgaan/systeem. Het is juist deze reflexstructuur – zoals gevoeligheid, weerstand – die belangrijk is om een verstoring op te sporen en voor de therapeut een indicatie van de mate van de verstoring. Juist gevoelige reflexzones kunnen een betere prognose betekenen voor de cliënt.