Kruiden- & Mohrstempels

Kruidenstempel - Mohrstempel massage

Zowel de Mohrstempels als de kruidenstempels worden warm ingezet. Ze worden verwarmd in een stoompan waardoor de omhullende stof warm, klammig wordt en er naast een weldadige warmte een lichte peeling plaatsvindt. Door de scrubbende werking worden de poriën geopend en de huid ontdaan van afvalstoffen. Onze huid is namelijk het grootste orgaan dat ook nog eens in staat is om afvalstoffen uit te scheiden. Door deze massage helpen we het lichaam met het verwijderen van deze afvalstoffen. Daarnaast zorgt de warmte en de kruiden of Mohr voor verbetering van de bloeddoorstroming, wat weer ten goede komt aan de zuurstofvoorziening en afvoer van afvalstoffen uit organen en weefsels.

Door het masseren met de stempels komen blokkades weer vrij waardoor de energie weer vrij kan stromen. Zij brengt verlichting bij tal van soorten (chronische) spierpijn, reuma en fybromyalgie, maar ook bij o.a. slapeloosheid, burn-out, vocht-oedeem en obstipatie.

 

Kruidenstempel massage

In de stempels zit een mix van kruiden die een reinigend, ontstekingsremmend, verwarmend en kalmerend effect hebben. Tegenwoordig zijn er ook heel specifieke kruidenstempels te krijgen (of zelf te maken), ieder met hun eigen werkzame kruidenmengsel. Het lichaam wordt zowel gemasseerd met lange effleurages als “gestempeld”. Bij dit laatste wordt al cirkelend met druk op specifieke plekken op het lichaam gewerkt. Hierdoor is er een diepere werking op het onderliggende gebied, niet alleen door de druk en warmte, maar ook de kruiden kunnen hier beter doordringen.

 

Mohrstempel massage

De Mohrstempels bevatten natuurlijke turf die ook gebruikt wordt in Mohrbaden en worden handmatig gemaakt. Ze hebben een nog diepere warmtewerking omdat ze lang hun warmte vasthouden en deze zeer geleidelijk afgeven aan het lichaamsdeel dat daarmee gemasseerd wordt. Er treedt een lang aanhoudende en diepwerkende warmte op in het behandelde gebied. Deze stempels zijn goed inzetbaar in combinatie met aromatherapie en/of als de cliënt allergisch kan zijn voor kruiden in de kruidenstempel.